הנדסה אזרחית מתפרסת על כל כך הרבה תחומים. הענף הספציפי הזה של הנדסה אזרחית ממש מתפתח תחשבו לכם אין מועצה או עיריה שלא מחזיקה מהנדס אזרחי לשירותיה. זה הדבר הכי הכרחי שיש.
מהנדס אזרחי עובד בכל כך הרבה תחומים: תכנון מבנים ובניניים רבי קומות, תכנון שדות תעופה, תכנון כבישים, נמלים, דרכים, כבישים ומחלפים ועוד הרבה הרבה תחומים.
לימודי הנדסה אזרחית אמורים להיות מאתגרים ומחשלים. מי שיש לו זיקה לכל נושא התכנון אני מציעה לו לא להתפשר על אדריכלות או משהו בסגנון שינצל את מלוא הפוטנציאל הטמון בו. זה רק במידה כמובן שתחום זה של הנדסה אזרחית חדר לעצמותיו ושרואים איזה ניצוץ של פוטנציאל שגלום בו.
תחומי ההנדסה השונים ותחום זה של הנדסה אזרחית בפרט נלמדים במשך תקופת זמן של ארבע שנים. בארץ ישראל יש מספר מוסדות לימוד שמלמדות תחום זה: כגון: טכניון, במרכז האוניברסיטאי אריאל, אוניברסיטת בן גוריות ובמכללה האקדמית סמי שמעון.
בטוח לי שמשכורת של מהנדס אזרחי גבוהה יותר מהשכר הממוצע במשק. גם אם בהתחלה השכר הוא לא בשמים ואינו גבוה במיוחד, עם צבירת הוותק והניסיון גם התשלום והשכר עולה בהתאם. מהנדס אזרחי בזכות התואר מוערך יותר בקרב הציבור הכללי. יש הרבה מאד אנשים שהיו מייחלים למקצוע זה ואילו אף בשביל התואר הנכסף "מהנדס אזרחי". לעומת הנדסה אזרחית גיליתי לאחרונה תחום חדש של הנדסה והיא הנדסה אווירונאטית.
הנדסה אווירונאוטית זה הדבר הבא
בעצם הנדסה אווירונטית היא ענף בתחום ההנדסה. תחום זה של הנדסה אווירונאוטית עוסק בהמצאה ופיתוח יעיל ושיטתי של כלי טיס, מטוסים, לווינים ועוד אביזרים או מערכות המשמשות ויחידיות לכלים אלו.
ענף זה של הנדסה אווירונאוטית הוא רב תחומי. הענף ברובו עוסק בפיתוח, בתחזוקה ובשדרוג של כלי טיס וכו'. גם לימודי הנדסה אווירונאוטית לוקחים ארבע שנים (וזה בתנאי שעוברים את כל הקורסים.)תחום זה נשמע מאד מעניין נראה שאפילו יותר מעניין מהתחום המוכר והידוע בתחום ההנדסה והוא ענף הנדסה אזרחית.
לסיכום: אם בא לכם להשקיע במקצוע אז יכול להיות שתחום ההנדסה יכול להתאים לכם. שימו לב שתחום ההנדסה מורכב מענפים הנפים. הענפים שהכי משכו את תשומת ליבי הם: הנדסה אזרחית ותחום הנדסה אווירונאוטית.